Smutsig palmolja hos Doritos

Kommer ni ihåg kampanjen ”Gör det rätta, gör slut med Cloetta” från Greenpeace där de kampanjade för att få godisjätten att sluta använda smutsig palmolja? Kom att tänka på den när jag såg en kampanj från organisationen SumOfUs som kör en liknande grej. 

SumOfUs är en organisation som arbetar för en värld där man tar ansvar för miljö, djur och människor. Man ifrågasätter företag som förstör miljön och samtidigt belönar ledningen för ekonomiska framgångar de röner tack vare detta. Bland annat. 

En pågående kampanj nu är mot smutsig palmolja likt den mot Cloetta där de menar att Doritos – företaget som är i skottgluggen –  inte vill se. Avslutningen med att produkten ”may contain traces of rainforest” och efterföljande fakta som att Doritos moderbolag Pepsi & Co använder 427 500 ton palmolja varje år och uppmanar oss konsumenter att kontakta företaget för att få dem att börja använda hållbar palmolja. 

Cloetta tog samtalet med Greenpease för att vara delaktig i ett arbete för hållbar palmolja. Kan man hoppas att denna kampanj kan få även Pepsi att göra det? Världen behöver det. Regnskogen behöver det. Här finns mer info om kampanjen där du även kan skriva under för att påverka dem för hållbar palmolja. 

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: