Ät vegetariskt och släck lampan

Idag den 28 mars 2015 är en dag som går särskilt i miljöns tecken då vi kan göra en förbättring för vårt klimat. Dels är det dags för den återkommande Earth Hour där vi släcker lamporna för en bättre framtid.

Det är nionde året i rad som man gör denna klimatmanifestation, en politisk handling för att tillsammans meddela makthavare runt om i världen att ta klimatförändringarna på allvar.

De viktigaste områdena att förändra för att minska den negativa påverkan vi har på vårt klimat är alla Bn som berättades om nyligen i samband med WWFs klimatrapport. Läs mer om dem här; Bilen, BiffenBostaden och Börsen. Det är enorma summor som investeras och att styra dessa pengar till klimatsmarta investeringar skulle innebära mycket.

Det allra enklaste som alla kan göra som har mest positiv inverkan är att byta till vegetarisk kost. Vill du lära dig mer om detta, ta del av goda recept, produkter och intressanta seminarier så ska du givetvis bege dig till Vegoforum om du befinner dig i Stockholmstrakten idag. Förra året kom över 500 personer och förhoppningsvis blir det än fler som vill ta del av det senaste om vegetarisk mat, vegoföretag, utställare och debatter i år.

Har du inte möjlighet att gå dit idag eller vill ha än mer så anmäl dig till Veganutmaningen där du testar på att äta en helt animalierfri kost under en månad, allt under överinseende av läkare, dietister och en flod av goda recept.

Så njut av en miljövänlig dag idag, ät vegetariskt och glöm inte att släcka lampan.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: