Vegetariskt som grund med filmtema

Blir så otroligt glad av att läsa att Bio Rio satsar på vegetariskt i sin nya restaurang. Det är Vegokoll som berättar denna trevliga nyhet som tyvärr har gått mig förbi. 

Biografen på söder i Stockholm har tidigare haft Copacabana som granne, ett ställe väl omtyckt av många vegetarianer. Efter deras flytt kändes det tomt men den tomheten kan nu fyllas med glädje över att Salong 2 som nu öppnat serverar mat helt utan kött. De vill ta bort fokus från att kalla det vegetariskt och istället låta maten tala för sig själv.

Bild från Bio Rios hemsida, Salong 2

Jag gillar detta tänk vilket är den linje som efterfrågades vid samtal med Ica nyligen. Deras stora vegosatsning är bra på så vis att de visar att de börjar tänka på detta och kan förhoppningsvis informera och inspirera några. Men att få det att bli en del av något ”normalt” och inte behöva vara något åsidosatt tror jag innebär mycket.

Att utmana gamla normer, likt byrån Netlight som vände på det och lät de som ville ha kött få beställa specialkost. Det Salong 2 gör känns som nästa rätta steg i utveckligen för att flytta normer. För alla som gillar film är det onekligen en extra bonus att man kommer att ha olika teman till olika filmer. Låter toppen!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: