Hållbar November Challenge

Alla kan vi bidra till att minska vårt fotavtryck och vår negativa påverkan på vårt klimat. Det finns många enkla saker att göra vilket tipsas om titt och tätt här på Vego Eco. Green Match vill även de inspirera till att få oss att vara mer hållbara och utmanar oss att delta i Hållbar November Challenge.

Tanken är att man ska minska sina utsläpp genom att göra justeringar i vardagen och den livsstil vi lever. Med några ändringar varje vecka så ska man bli en mer hållbar person och varje vecka höjs utmaningen då tre nya krav tillkommer. Exempel på förändringar är att byta bilkörning mot kollektivtrafik, sänka temperaturen inomhus, handla second hand etc.

Hållbar November Challenge 2015 utmaningar vecka

Green Match har räknat ut att om man genomför utmaningens alla steg och fortsätter med den livsstilen kommer man att bidra med en årlig besparing på cirka 3,7 ton CO2 per år och minska utsläppen med cirka 45 procent. Det är en hel del!

Som vanligt här på Vego Eco så är tanken att det ska vara enkelt att ändra, så att alla både kan och orkar. Ät mindre (eller helst uteslut!) kött, välj närproducerat, använd och återanvänd och givetvis – släng inte maten. Läs om fler tips finns under flikarna miljö och tips.

Häng gärna på utmaningen, har du tips på hur du enkelt förändrat din vardag för att minska din miljöpåverkan, kommentera gärna nedan för att inspirera andra.

En kommentar på “Hållbar November Challenge

  1. Pingback: Hållbar November Challenge och vegetarisk månad - Ekoista

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: