Run for your life

Spring för livet. Spring för vårt klimat. Samma sak, eller hur? Den 9 november börjar en stafett som startar i Kiruna och fortsätter ända till Paris. En lång stafett för vårt klimat där alla kan vara med.

Det är en klimatmanifestation som går under namnet ”Run for Your life” i regi av Riksteatern. Nyligen arrangerade Kulturhuset ”Klimathuset” tillsammans med Naturskyddsföreningen och nu sker alltså detta och vi ser ännu en gång exempel på när kultursverige engagerar sig i klimatfrågan. Anledningen till Riksteaterns engagemang är för att binda samman personliga, lokala och globala berättelser om relationen till vår planet. Måns Lagerlöf, Riksteaterns teaterchef säger att ”vi har stort behov av övergripande globala beslut” och att man nu får lämna teatersalongerna för en stund och ta upplevelsen ut på gatan.

Run for your life stafett

Med stafetten vill man uppmana allmänhet och makthavare att ta större klimatansvar. Allt filmas och sänds på webben och kommer att pågå dygnet runt i 20 dagar tills den kommer fram till Paris. Med en uppdelning på cirka tusen sträckor kommer löpare att föra vidare stafetten och göra det till en upptakt till klimattoppmötet i Paris.

Vill man vara del i detta kan man anmäla sig som bärare av stafettpinnen vilket du gör här. Känner du inte för att springa men vill bidra ändå så är det föstås välkommet att peppa längs vägen, här ser du vilken väg den kommer att ta. Några av de som medverkar är bl.a. Lena Endre, Heidi Andersson, Emil Jensen och många, många fler.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: