Vad är ditt skärp gjort av? Vad har det orsakat?

Har du tänkt på vad det är du har på dig? Reflekterar du över sätena i bilen, skärpet eller jackan du bär? Många gör inte det. Något många har åsikter om och fler och fler tar ställning mot är päls, men hur är det med läder?

Var kommer läder egentligen ifrån? Läder, eller skinn vilket säger mer tydligt vad det faktiskt är, någons skinn. Djurrättsorganisationen PETA i London har gjort en video tillsammans med Catsnake där man tar upp avsaknaden av transparens inom industrin. Det finns inga lagar som säger att man måste benämna plagg med specifik djurart eller lagar som rör djurens välfärd.

Videon lyfter just okunskapen och detta ur barns perspektiv, deras sökande efter ursprung för produkterna i deras vardag. Många skinnprodukter kommer från länder som Indien och Kina där det är få eller inga regler för djurskydd.

Det finns givetvis enkla sätt att undvika att bidra till detta. Köp skinnfria produkter, PETA har en lista på fashion som tar avstånd från detta och har du något favoritmärke som inte finns med där, kontakta dem. Fler och fler företag ansluter sig kontinuerligt till päls- och läderfri produktion, och fler blir det om vi konsumenter efterfrågar det. Så gör det!

Torkande hundskinn

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: