Vegankorv från Sveriges yngsta korvmakare

Svenska folket gillar korv. Så mycket att Hemköp och Garant, Axfoods eget varumärke, tagit initiativet till tävlingen Sveriges yngsta korvmakare. Där låter man barn kreera fritt och skapa sina egna recept.

Tävlingen är öppen för barn upp till 12 år och nu har man inför finalen av Sveriges yngsta korvmakare nominerat sex stycken finalister. Vinnaren koras på Korvfestivalen i Stockholm den 12-13 mars.

Spännande kryddningar och oväntade ingredienser är genomgående för receptbidragen. Vad som är extra roligt är att det finns minst en vegetarisk korv med här. Benjamin Skoog, 7 år från Karlstad i Värmland tävlar med sin vegankorv som består av tofu, färsk basilika, soltorkade tomater, olivolja, potatisstärkelse, salt och fem olika sorters peppar.

Även bidraget från Elliot Axelsson Zanderin, 9 år från Lund i Skåne låter som en vegetarisk korv. Han tävlar med en nötkorv med kakao, chili och äpple.

Korvmakarna tävling

“Alla i familjen gillar korv. Därför tycker vi det är viktigt att även låta barnen själva vara med och utveckla nya spännande recept” säger Johan Neuman, affärsområdeschef för Garant. Håller med, i synnerhet om det kan främja nya, vegetariska alternativ. Det behövs onekligen fler sådana. Och för de barn, eller vuxna för den delen, som ännu inte insett det fina med att skippa köttet kan detta förhoppningsvis hjälpa.

Håller tummarna för att ett vegetariskt bidrag vinner, detta är ett av många steg som kan tas för att både minska köttkonsumtionen och bidra till ett bättre klimat och samtidigt knuffa köttnormen åt sidan.

En kommentar på “Vegankorv från Sveriges yngsta korvmakare

  1. Pingback: Kan korv bryta köttnormen? | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: