Låt delfinerna vara fria

Djurrättsalliansen driver just nu en kampanj för delfinerns frihet där de uppmanar Kolmården att stänga sitt delfinarium. En plats de beskriver som delfinernas fängelse.

Det är väl en rimig beskrivning, djur som av naturen vill simma långt och röra sig fritt är instängda efter att ha infångats och splittrats från sina familjer. Alla delfiner som idag finns i fångenskap härstammar från det vilda.

Djurrättsalliansen protest mot Kolmården

Trots att delfiner hålls i en miljö fri från rovdjur, föroreningar och andra hot så dör de ofta unga. Enligt Djurrättsalliansen har cirka 60 delfiner dött på Kolmårdens delfinarium sedan det öppnade, ett snitt på 1,27 delfiner per år. Kolmårdens delfinarium har kritiserat denna siffra som de hävdar inte stämmer men de själva vägrar å andra sidan att lämna ut information om hur situationen är.

“Det är beklagligt och oroväckande att Kolmårdens delfinarium inte är öppna med vad som försiggår på delfinariet. Det är upp till var och en att besluta om man vill besöka delfinariet eller inte, men vi anser att allmänheten har rätt till informationen om hur många delfiner som dött på delfinariet och varför för att kunna fatta det beslutet” säger Daniel Rolke, talesperson för Djurrättsalliansen.

Det du kan göra för delfinerna är att bojkotta delfinarier, stödja Djurrättsalliansens arbete med en gåva på pg 42 54 11 – 6 eller swisha till 123 0730 739 och skriva under protestlistan mot Kolmårdens delfinarium som du hittar här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: