Nytt veganskt och glutenfritt alternativ till yoghurt

Nu kommer ytterligare ett vegetabiliskt alternativ till det befintliga yoghurtutbudet. Garant lanserar lupinghurt som kommer i smakerna mango, hallon och naturell.

Detta alternativ till yoghurt är gjord på kokos och lupin och de smaksatta varianterna dessutom frukt. Lupinyoghurten är gluten- och laktosfri, och även vegansk.

Lupiner tillhör baljväxterna och inkluderar flera hundra olika arter, varav tre används som livsmedel. Lupiner är släkt med jordnötter, sojabönor, ärtor, bönor, linser och kikärter. I Sydeuropa äts lupinfrön som snacks, och lupinmjöl används ibland som ingrediens i glutenfria produkter.

Produkterna kommer i små utföradnen, endast 500 grams förpackning där tanken är att minska matsvinnet och samtidigt passa småhushåll och singelhushåll då var tredje svensk idag bor ensam.

─ Den har också högt fruktinnehåll jämfört med övriga marknadens yoghurtalterantiv. Men framför allt smakar vår lupinghurt fantastiskt gott, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror på Axfood.

De nya lupinghurtarna finns bland annat på Willys, Hemköp, Tempo och Mat.se. och kostar cirka 25 kronor för 500 gram.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: