Storsatsning på vego på svenska flygplatser

Nu har det bekräftats igen, svenskarna äter allt mer vegetariskt och många säger att de kommer att äta ännu mer vegetarisk mat framöver. För att möta den tilltagande efterfrågan har Swedavia utökat utbudet av vegorätter på sina flygplatser.

Det är en ny undersökning från Kantar SIFO på uppdrag av Swedavia som visar att intresset för vego fortsätter att öka. Svenskarna kommer att äta allt mer vegetarisk mat under de närmaste fem åren, störst är ökningen i storstäderna. Var femte svensk idag äter vegetariskt flera gånger i veckan, fyra av tio tror också att de kommer att äta mer vegetariskt om ett år än de gör idag. Härliga nyheter, eller hur?!

Swedavia svarar detta med att öka utbudet av vegorätter tillsammans med restaurangerna på sina flygplatser över hela landet. Totalt handlar det om över 90 rätter, från helt vegetariska till lakto-ovo-vegetariska rätter på sju av Swedavias flygplatser.

– För oss handlar det om att tillsammans med restaurangerna på flygplatserna erbjuda resenärerna vad de efterfrågar. I det här projektet har vi arbetat med att utveckla och synliggöra utbudet, för att göra det enkelt för resenärer att ta del av det och välja något som passar dem oavsett vilken av våra flygplatser de reser från, säger Nina Sandler.

De vegorätter som erbjuds på Stockholm Arlanda Airport finns här. Övriga flygplatser som erbjuder vegorätter är Bromma Stockholm Airport, Luleå Airport, Umeå Airport, Åre Östersund Airport, Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: