En så god och bra rätt, passar till så mycket. På buffébordet, med schnitzel eller annat tillbehör och den kan pimpas med olika smaksättningar för den som vill.
Här är dock recept på en klassisk gratäng men i vegansk tappning.
Ingredienser, ca 6 port
ca 1,2 kg potatis
1 – 2 gula lökar beroende på storlek
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde, t.ex. iMat
(vegetabiliskt) smör att smörja formen med
Skala och skiva potatisen fint. Hacka lök och vitlök. Smörj en ugnsfast form och fördela potatisskivor i formen. Strö över lökhack och krydda med salt och peppar och lägg på ytterligare potatisskivor. Fortsätt att varva potatis, lök och kryddor för att avslutningsvis hälla över all grädde.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C tills potatisen är mjuk, cirka 40 – 50 minuter beroende på hur tjockt du skivat potatisen. Lägg över folie mot slutet om det börjar bli bränt.
Pingback: Veckomeny 28 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 november | Vego Eco
Pingback: Flytta normer med bra kvalité | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 29 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 3 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 31 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 februari | Vego Eco