Recept vegansk potatisgratäng

Potatisgratäng i en rektangulär glasform

En så god och bra rätt, passar till så mycket. På buffébordet, med schnitzel eller annat tillbehör och den kan pimpas med olika smaksättningar för den som vill.

Här är dock recept på en klassisk gratäng men i vegansk tappning.

Ingredienser, ca 6 port
ca 1,2 kg potatis
1 – 2 gula lökar beroende på storlek
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde, t.ex. iMat
(vegetabiliskt) smör att smörja formen med

Skala och skiva potatisen fint. Hacka lök och vitlök. Smörj en ugnsfast form och fördela potatisskivor i formen. Strö över lökhack och krydda med salt och peppar och lägg på ytterligare potatisskivor. Fortsätt att varva potatis, lök och kryddor för att avslutningsvis hälla över all grädde.

Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C tills potatisen är mjuk, cirka 40 – 50 minuter beroende på hur tjockt du skivat potatisen. Lägg över folie mot slutet om det börjar bli bränt.

Potatisgratäng i en rektangulär glasform

 

SparaSpara

12 kommentarer på “Recept vegansk potatisgratäng

  1. Pingback: Veckomeny 28 augusti | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 27 november | Vego Eco

  3. Pingback: Flytta normer med bra kvalité | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 16 april | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 29 oktober | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 3 december | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 18 mars | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 8 april | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 31 maj | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 27 september | Vego Eco

  11. Pingback: Veckomeny 18 oktober | Vego Eco

  12. Pingback: Veckomeny 14 februari | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: