Popaganda blir en svinnfri festival

Bild på en scen med ett publikhav framför.

Den 1 – 2 september är det dags för årets upplaga av musikfestivalen Popaganda i Stockholm. Festivalen anammade redan förra året vegotrenden i sitt hållbarhetsarbete och i år tar de ytterligare ett steg i sitt miljöarbete och blir Sveriges första matsvinnsfria festival.

Festivalen fokuserar på hållbarhet och serverar sedan 2016 års festival endast vegetarisk mat på området. Nu kommer miljönyttan att maximeras genom ett samarbete med maträddarappen Karma.

Festivalens besökare kommer att kunna rädda mat som blir över från alla matställen på festivalområdet via Karmas app och på så vis bidra till att inget matsvinn uppstår. I appen kan festivalbesökarna följa Popaganda för att få notiser om när det finns mat att rädda. Några av de Food trucks som besökarna kan rädda mat från är bland andra Indian Street Food, Pang Dumplings, Mezefabriken, Ciabattabröderna, Papa Chubby och Jeffreys Food Truck.

Bild på en scen med ett publikhav framför. Inklippt på bilden är en smartphone med en karta över matställen på.

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: