Växtbaserad nyhet gjord på kravmärkt åkerböna

Grönsaker i skålar och på skärbrädor sedda uppifrån, majsbollar i en skål till vänster

Nu utökas det veganska utbudet för dig som vill köpa något snabbt på vägen. Det är Picadelis salladsbarer som bidrar till det genom att bli grönare när de lanserar Beat Cornballs.

Med denna nyhet finns nu fyra olika växtbaserade proteinalternativ att välja på hos Picadeli. Sedan tidigare finns Falafel, Tomat & Basilika bites och Morot-Zucchini Nuggets.

Beat Cornball är gjord på svenska åkerbönor och majs. Åkerbönan används idag till foder till kor och andra djur men genom att göra bönan till en pasta kan den används som ingrediens i matlagning och blir därmed en hållbar, vegansk proteinkälla för oss människor.

Kombinationen av bönor och majs ger en mild, lätt söt och saftig smak och passar bra med lite mer smakintensiva produkter som sesampicklade grönsaker, hummus eller tzatziki enligt Food for Progress som producerar dem. Det är samma livsmedelsföretag som även ligger bakom det vegetariska varumärket Oumph!

– Det är jättekul att Picadeli tar in just Beat Cornballs som ytterligare ett växtbaserat alternativ. Den fantastiska åkerbönan har tidigare bara används till foder i Sverige så här är man verkligen med och driver svenskt hållbart jordbruk, säger Anna-Kajsa Lidell, en av grundarna av Food for Progress.

Sallad med majsbollar i en grön pappskål, rödbetshommus i bagrunden

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: