Storsäljande vegoprodukter från Finland lanseras i Sverige

Tre stycken taco bredvid varandra, till höger en hand som ska ta en taco

Nu får butikshyllorna sällskap av fler vegetariska produkter. Färs och biffar gjorda på bondbönor gör det ännu enklare att byta ut köttet i rätterna mot ett vegetabiliskt alternativ.

Nyheterna är Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff som är både protein- och fiberrika. De görs på bondbönor som odlas och skördas i Finland och tillverkningen sker i Österbotten. Produkterna har på kort tid blivit storsäljare i Finland och nu är det Sveriges tur.

Både färsen och biffarna är veganska och innehåller inte heller några konserveringsmedel, stärkelsen som ingår är heller inte genetiskt modifierad.

– Självfallet finns veganer också i vår målgrupp. Vill du äta god mat som inte fraktats över halva jordklotet, är Fava Mill ett intressant och etiskt val, säger Tomi Järvenpää, vd på Verso Food Oy som står bakom Fava Mill.

Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff säljs i utvalda Hemköps- och Coop-butiker och finns i smakerna Bondbönefärs Original och Texmex samt Fava Mill Bondbönebiff Original, Rödbeta och Orientalisk.

Fyra stycken förpackningar, rektangulära i svart med vit innehållstext om produkterna Färs och Biff

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: