Therése Lindgren gör svensk version av Paul McCartneys Glasväggar

Videon om köttindustrins verklighet får en svensk version tack vare YouTube-kändisen och veganen Therése Lindgren som lånar ut sin röst till videon ”Glasväggar”.

Paul McCartneys video ”Glasväggar” från 2009 har uppkallats efter rocklegendens kända citat ”om slakterier hade glasväggar skulle alla vara vegetarianer.” Videon innehåller scener som filmats med dold kamera och visar systematisk misshandel på slakterier och industrifarmer. Detta har inspirerat många att bli veganer. Filmen har tidigare översatts till holländska, franska, tyska, italienska och spanska. Nu kommer en svensk översättning tack vare ett samarbete mellan PETA och Therése Lindgren.

”Filmen ’Glasväggar’ belyser den fruktansvärda verklighet som djur genomlider på slakterier – från blod och skräck till hänsynslöst dödande,” säger Mimi Bekhechi, PETAs direktör för internationella program. ”Vi uppmanar alla att titta på den här starka filmen och ta ställning mot den utbredda tortyr som djur utsätts för genom att bli veganer.”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: