Linskakor är här

Tre cylinderformade förpackningar med linskakor. Gul förpackning med namnet i vita versaler

Den klassiska riskakan har fått ett syskon i form av linskakor. Risenta har lanserat tre olika smaker gjorda på fiberrika linser istället för ris.

De nya kakorna ser ut precis som riskakor men är baserade på linsmjöl, majsmjöl, potatismjöl, majskorn och ärtprotein. De tre olika smakerna som lanseras är Havssalt, Tomat & Paprika och Dill & Gräslök. Alla innehåller naturliga kryddor, är utan tillsatser och helt glutenfria. De är även mjölkfria så vegetarianer och veganer kan hugga in på dem.

Vego Eco fick chans att smaka kakorna med dill och gräsllök på eventet Matprat tidigare i höst och de var goda. En kombination av riskaka och snacks. Kan låta besynnerligt men det var väldigt gott. Snacksfeeling men i en nyttigare tappning. Nu har de kommit ut i butik och jag kommer att förse mig med en uppsättning för att resten av familjen ska få chans att smaka.

Alla som ratat de gamla – för många omtyckta – riskakorna, har nu ett alternativ att hugga in på utan risk för konsumtion av arsenik.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: