Axfood byter ut fruktpåsen av fossil plast

Rullar av påsar

Axfood fortsätter sitt arbete med att minska plastförbrukningen. Nu slopar de 170 miljoner fruktpåsar. De blir med detta den första dagligvaruaktören som helt slutar att använda fruktpåsar av fossil plast.

Med detta beslut övergår Axfood till påsar av sockerrör i samtliga egna butiker, där ingår Hemköp- och Willysbutikerna samt Tempo och Handlar´n. Bytet till fruktpåsar av sockerrör innebär ett minskat koldioxidutsläpp med drygt 60 procent per år.

– Övergången till fruktpåsar av sockerrör är ett viktigt led i att ytterligare minska den totala klimatpåverkan, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Övergången till de nya påsarna sker successivt under hösten, först ut är två Hemköpsbutiker i Stockholm i slutet av november. Bytet av samtliga fruktpåsar beräknas vara helt genomfört i början av nästa år. Påsarna är återvinningsbara och sorteras med vanlig plast.

Äpplen med en påse med äpplen i framför

Axfood arbetar aktivt med att minska plastförbrukningen och har som Vego Eco berättat om tidigare infört pant på bärkassar på Hemköp vid Torsplan i Stockholm. Detta initiativ har hittills fallit väl ut och nu kommer fler butiker att ta efter.

En kommentar på “Axfood byter ut fruktpåsen av fossil plast

  1. Så underbart! Föreslår begreppet ”sockerplast” ^^

Lämna ett svar

%d