Zombies på Gröna Lund

Under höstlovet förvandlas Gröna Lund till ett läskigt Halloweenfirande. Nöjesparken som senaste tiden imponerat med ett stort vegoutbud satsar nu på att tillfredsställa även oss zombiefrälsta.

Ni som känner mig vet att jag har en fäbless för inte bara fantasy utan även skräck och zombies. Extra roligt är det när detta kan bidra till att få folk att styra om och bli vegetarian på kuppen. Det har rapporterats om hur medverkande i zombieserien Walking Dead efter en tid blivit vegetarianer efter att ha fått avsmak från kött efter de blodiga inspelningarna. Härligt!

Om detta kommer att ske bara efter ett besök på Grönan är kanske att hoppas på för mycket, så stort blir inte köttslafsandandet här. Men lite blir det allt! Zombiezone, en avstängd del där militär bevakar det smittade området, kan besökas på egen risk för att möta Zombies på “riktigt”. Blå Tåget är något uppgraderat och alla som gillas att skrämmas av clowner kan få sin beskärda del i det tidigare Lustiga huset, nu under namnet Olustiga huset.

Motell Hell(o) ska enligt info vara en riktigt läskig upplevelse. Fem av fem medan House of Nightmares i en uppdaterad tappning, nu House of Even Worse Nightmares, hamnar på tre av fem så en kan ju bara föreställa sig motellet…

Vego på Halloween

2500 pumpor och en investering på 23 miljoner kronor är vad som möter besökarna under höstlovsveckan. De flesta restauranger på området kommer att ha sitt vanliga vegoutbud, utöver detta kommer några nyheter att serveras under höstlovsveckan. De vegotillägg som sker i matutbudet för Halloween är dessa:

  • Vegetarisk chili med jackfruit
  • Sötpotatispommes
  • Blinkande sockervadd, den vita är vego

Utöver det serveras även Belgisk våffla och pumpasoppa men de rätterna är tyvärr inte helt vegetariska, utan innehåller ägg och mjölk, soppan är laktovegetarisk. Ordinarie lista på vegetarisk mat på området hittar du här.

Halloween på Gröna Lund har öppet 27 oktober – 5 november.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: