Vegetarisk kålpudding

Kålpudding i en rektangulär glasform, i bakgrunden ett fat med grönsaker

En gammal klassiker i vegotappning, vegansk kålpudding. Så gott, även om somliga drar öronen åt sig av namnet. Men låt inte det avskräcka!

Recept:
ca 700 g vitkål
margarin eller olja till stekning
2 msk sirap
salt och svartpeppar
1 gul lök
400 g färs
1,5 msk soja

Kålpudding sedd uppifrån i en keramikform

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i mindre bitar och fräs den mjuk i lite olja eller margarin, krydda med sirap, salt och svartpeppar. Ställ sedan åt sidan. Hacka löken, fräs den i lite olja. Tillsätt färsen när löken börjat mjukna, stek tills färsen är färdigstekt och fått lite färg. Tillsätt soja och krydda, smaka av, det är väldigt olika hur mycket kryddning som behövs beroende på vilken färs som används.

Täck botten i en smörad, ugnssäker form med kål. Häll över färsen och sedan resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Täck med folie på slutet om den riskerar att bli bränd.

Servera med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och sallad. Smaklig måltid!

Kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingon på en tallrik med ränder längst ut

SparaSpara

SparaSpara

3 kommentarer på “Vegetarisk kålpudding

  1. Pingback: Veckomeny 30 oktober | Vego Eco

  2. Pingback: Nyhet, växtbaserad färsk färs | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 23 april | Vego Eco

Kommentera

%d bloggare gillar detta: