En gammal klassiker i vegotappning, vegansk kålpudding. Så gott, även om somliga drar öronen åt sig av namnet. Men låt inte det avskräcka!
Recept:
ca 700 g vitkål
margarin eller olja till stekning
2 msk sirap
salt och svartpeppar
1 gul lök
400 g färs
1,5 msk soja
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i mindre bitar och fräs den mjuk i lite olja eller margarin, krydda med sirap, salt och svartpeppar. Ställ sedan åt sidan. Hacka löken, fräs den i lite olja. Tillsätt färsen när löken börjat mjukna, stek tills färsen är färdigstekt och fått lite färg. Tillsätt soja och krydda, smaka av, det är väldigt olika hur mycket kryddning som behövs beroende på vilken färs som används.
Täck botten i en smörad, ugnssäker form med kål. Häll över färsen och sedan resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Täck med folie på slutet om den riskerar att bli bränd.
Servera med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och sallad. Smaklig måltid!
Pingback: Veckomeny 30 oktober | Vego Eco
Pingback: Nyhet, växtbaserad färsk färs | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 23 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 1 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 28 mars | Vego Eco