Tiptappa till välgörenhet

En genomskinlig påse med skor och kläder i mot en röd bakgrund

Myrorna startar pilotprojekt tillsammans med appen Tiptapp för att underlätta för fler människor att skänka saker till välgörenhet.

Vill du göra dig av med något men inte vet riktigt hur? Då kan detta vara något för dig. Tiptapp är en app där det du vill skänka kan sammanföras med andra användare som har plats över i bil eller på en släpvagn och som vill hjälpa till med en hämtning. Sedan tidigare har annonstyperna Tiptappas bort, Bortskänkes och Hit & dit funnits i appen men nu finns även “Tiptappa till välgörenhet”. Det är en underkategori speciellt för second hand-butiker.

Det ska vara enkelt att använda sig av detta. Vill du skicka en sak, stor eller liten, till välgörenhet, fotar du saken som ska transporteras, anger vart den ska hämtas och levereras, när hämtning ska ske och hur mycket du är villig att betala för hjälpen. I andra änden finns användare som ändå ska köra och har plats över i bil eller släp och som mot en liten betalning kan tänka sig att ta med en eller flera saker i sitt fordon.

Ett fint exempel på tjänster som bidrar till att ta vara på saker så att de kan användas ytterligare istället för att ägaren väljer soprummet i brist på annat. Det är Myrornas butik på Kolargatan 2 i Ropsten, Stockholm, som är med i pilotprojektet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: