Anamma på McDonald’s – nu kommer McVegan vegoburgare

Hamburgare med bröd och sallad mot svart bakgrund

Veganska Anamma har slagit sina påsar ihop med McDonald’s Food Team och har utvecklat McVegan för McDonald’s meny.

Den nya veganska burgaren lanseras på hamburgerkedjan den 28 december och är den första produkten i ett långsiktigt samarbete. McDonald’s vill med detta att det ska vara enkelt för alla att prova en god vegansk burgare oavsett om det är för “den goda smaken eller för variation”.

Vegoburgaren från Anamma är baserad på protein från sojabönor och har därmed mindre klimatpåverkan jämfört med en motsvarande animalisk burgare.

– Vi är fantastiskt stolta över att McDonald’s väljer att bygga sin nya burgare på vegoburgare från Anamma. Det ger fler möjligheten att upptäcka hur gott och enkelt det är att äta veganskt, samtidigt som vi tillsammans minskar klimatavtrycket på vår planet, säger Nina Sandström, marknadschef Anamma.

Burgaren produceras i Sverige men har redan hunnit göra succé i Finland där den testlanserades under hösten. Nu kommer lanseringen brett i båda länderna och snabbmatsätande burgarfrälsta kan med detta få ett lättillgängligt alternativ att hugga in på. Max som har varit den inom denna industri som visat framfötterna gällande vegetariskt har alltså fått lite konkurrens.

Tycka vad en vill om McDonald’s och snabbmat men det går inte att sticka under stol med att det är bra för normaliseringen av vego och möjligheten att välja annat än animaliskt när stora kedjor väljer att erbjuda vegoprodukter. Det är bra!

En kommentar på “Anamma på McDonald’s – nu kommer McVegan vegoburgare

  1. Pingback: Veganska Happy Meal i Sverige | Vego Eco

Lämna ett svar

%d