Pizza för alla, veganpizza i frysdisken

Pizzor på kolgrill

Det har sagts förr, även veganer vill ibland äta onyttigt och ta genvägen med färdig mat. Nu får den som vill göra det chans att gotta sig i färdig pizza.

På veganpizzadagen (när annars?) lanserar vegoföretaget Oumph! två nya, helt växtbaserade frysta pizzor i svenska butiker. Det är Oumph! Grilled Style Pizza och Oumph! Italian Style Pizza. Enligt Oumph! så ska pizzorna ha “schysst” botten då de är gräddade i vedeldad stenugn och toppade med bland annat Oumph!

– Vårt mål är att fler ska äta växtbaserad mat. Vi tror på mat som får det att vattnas i munnen och som är bra för miljön. Med de här grymma pizzorna hoppas vi nå långt utanför vegodisken till helt nya kundgrupper, säger Anna-Kajsa Lidell på Food for Progress, företaget bakom Oumph!

Oumph!-pizzorna har en italiensk tomatsås som bas och växtbaserad ekologisk ostliknande topping från Violife. Oumph! Italian style Pizza är som namnet antyder inspirerad av Italien med semitorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök medan Oumph! Grilled style Pizza har en en topping av grillade paprikor, rödlök och Oumph!

Pizzan “lagas” direkt från frysen genom att värmas i ugn i 7-9 minuter. Riktig snabbmat helt enkelt.

Oumph!-pizzorna lanseras från vecka 7 i pizzafrysen på City gross och i vegofrysen hos en mängd Coop-butiker. De kommer även att finnas i vissa Ica-butiker. Hittar du dem inte i ”din” butik – be butiken att ta in dem.

Matförpackning med Oumph!s logo och bild på slicade pizzor

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: