Formbar vegofärs nu i butik

Anammas förpackning med formbar färs , en burgare och färsbulle i bild under namnet

Hur många gånger har en inte irriterat sig på och kämpat med att få färs och annan smet att hålla ihop för att stekas? Att göra biffar eller andra former av vegetariska formationer är inte alltid lätt. Nu har Anamma lanserat en ny färs som ska göra detta jobb enklare.

Idealmjöl eller andra typer av stärkelserika ingredienser är ett sätt att bidra till att få det en vill steka att hålla ihop. För helt enkelt är det inte alltid. Men Anammas nya färs ska gå att forma som den är och kommer enligt tillverkaren att revolutionera den veganska matlagningen. Den ska göra det enkelt forma och tillaga och förstås att smaksätta som en vill. Färsen är baserad på sojabönor, rik på protein, glutenfri och nyckelhålsmärkt.

Högt betyg från panel

Utvecklingen av färsen har gjorts tillsammans med en oberoende panel bestående av konsumenter som har varit med och provlagat och smakat produkten. De gav den formbara färsen höga betyg framförallt för produktens konsistens, men även för hur enkel den är att tillaga och för den goda smaken. Det bådar gott! Ser fram emot att testa den och se om den håller måttet.

Intresset för vegetariskt mat ökar och tack vare det satsar många tillverkare på att öka sitt utbud. Mycket bra och att förenkla skadar inte heller. Att folk står i timmar och svär över en smet som är omöjlig att forma bidrar knappast till minskad köttkonsumtion. Vi får hoppas att Anammas nya färs kan avhjälpa detta problem. Det är onekligen en efterlängtad produkt av många.

Lägre klilmatpåverkan

Den veganska färsen har 90 procent lägre klimatpåverkan jämfört med nötfärs enligt klimatberäkningar baserade på RISE klimatdatabas för livsmedel, Orklas anläggningsspecifika processdata samt branschdata för transporter.

Färsen finns i butik nu i en förpackning om 850 gram till priset av cirka 61 kronor.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: