Recept på favoriter i matsäcken

Kanelbullar på ugnsgaller

Sportlov, eller andra tillfällen en är ute mycket, innebär matsäck. Det finns otaliga saker som fungerar fint att packa och alla har vi våra favoriter. Ostsmörgås och pannkaka är ett par hos oss. Coops Matometer har frågat vad vi helst har med oss i matsäcken på våra utflykter och där finns just smörgås med pålägg med, tillsammans med den för många obligatoriska chokladen.

Mest populärt att packa ner när en går på utflykt, vilket mer än hälften har angett i undersökningen, är smörgås med pålägg, kaffe eller frukt. Bland de lite yngre är det inte kaffe som lockar mest utan tilltugg som olika typer av ”bars”. Bland barnfamiljer så var fika som bullar och kakor vanligt att packa ner i matsäcken.

För att underlätta lite för er som är sugna på att packa ner lite godsaker i matsäcken när det vankas utflykt på sportlov, eller andra tillfällen, kommer här recept till undersökningens topplista.

Nötbars med ringlad choklad över

Topp tio att ta med på utflykten

1. Smörgås med pålägg, limpa är en favorit som fungerar bra för utflykten, recept på fler mjuka bröd hittar du här.
2. Kaffe (57 %)
3. Frukt (51 %)
4. Bullar/Kakor (28 %), här finns recept på klassiska kanelbullar och några olika sorters småkakor
5. Pastasallad (26 %), en rätt som verkligen är tacksam att göra enligt familjens favoritingredienser. Här är en med morötter och äpple och en annan favorit med kidneybönor och tofu.
6. Drickyoghurt (15 %)
6. Varm choklad (15 %)
8. Sallad (12 %), här finns en mängd olika sorters sallader, även flera med pasta utöver de ovan nämnda.
8. Bars (protein/nöt/frukt) (12 %), recept på bars med choklad (chokladen kan uteslutas för den som vill) och mandelbars
10. Varm korv med bröd (11 %)

Pannkaka finns inte med på topplistan men är en klar favorit hos oss och många av våra vänner. Får ofta frågan hur en gör vegansk pannkaka utan ägg och mjölk, och det är inte svårare än med, här finns recept på det.

Två pannkaksrullar på ett fat

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: