Nya, färdiga vegetariska rätter

Flera stycken Felix färdigrätter-förpackningar uppradade vid varandra.

Felix Veggie introducerades för två år sedan för att erbjuda enkla alternativ att äta grönt. Konsumenterna har visat sig gilla det och nu får serien ett par nya lunch- och middagsrätter, bowl och pytt.

Svenskarnas intresse att äta vegetariskt är fortsatt stark vilket lockar till fler produktlanseringar. Mycket bra, större valmöjligheter och samtidigt en god spiral då än fler förhoppningsvis väljer att äta vegetariskt ibland. De två nya rätter som bidrar till detta nu är Vegetarisk Pytt och enportionsrätten Sweet Potato Lentil Bowl, båda rätterna är veganska.

– Konsumenterna vill äta mer grönt, men upplever ibland vegetarisk matlagning som smaklös och att rätterna inte mättar tillräckligt. En myt som vi slår hål på. Felix Veggie erbjuder ett tiotal rätter med spännande smaksättningar som mättar. Efterfrågan har varit stor och därför känns det extra roligt att vidga sortimentet med enportionsrätten Sweet Potato Lentil Bowl samt flerportionsrätten Vegetarisk Pytt för hela familjen, säger Thomas Sjöberg, marknadschef.

Sweet Potato Lentil Bowl är en mustig gryta med bland annat sötpotatis, grönsaker och linser. Felix Vegetarisk Pytt är version av den klassiska pytt-i-pannan tillagad på svensk potatis, lök, grillad paprika, morötter, kikärtor och edamamebönor. Pytten är förpackad i klimatsmart förpackning som till största del består av plast från sockerrör.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: