Nyhet, växtbaserad färsk färs

Förpackning med färs i, grönsaker på sidorna

Nyheternas tid verkar vara inne. Vi har senaste veckorna fått nyheter om flera veganska produkter som glass och färdigrätter. Nu kommer ytterligare en färs ut på marknaden. En färs som har samma struktur och tillagningsmetod som en baserad på kött.

Det är Naturli’ Foods som lanserar en helt växtbaserad färs som ska smaka som kött. Enligt bilden är det onekligen väldigt likt det också. Något som bör locka de som gillar kött och kanske har ett motstånd till att testa vegetariska alternativ.

– Många människor älskar kött, men de vet också att det är bättre för både oss och miljön om vi minskar vår köttkonsumtion. Människor har accepterat att ha köttfria dagar, och vi har löst ett viktigt behov, genom att utveckla en 100 procent växtbaserad produkt som kan ersätta malet nötkött. Vårt syfte var att utveckla en växtbaserad version av malet nötkött som får det att vattnas i munnen – även om du är köttälskare, säger Henrik Lund, chef för Naturli’ Foods.

100 procent växtbaserat

Naturli’ färs ser ut och smakar som nymalet nötkött och kan således användas för de rätter en brukar ha färs till. Både innehåll och förpackning har en minimal miljöpåverkan där förpackningen består av minst 50 procent återvunnen plast.

Naturli’ färs lanseras i över 160 Nettobutiker med start vecka 10. Prisnivån för den nya produkten ska vara samma som för malet nötkött eller mindre.

Tips på rätter med färs i, recept:

Cowboygryta
Kålpudding
Lasagne
Paj
Piroger
Rotsakssoppa med färs
Shepherd’s Pie (Engelsk herdepaj)
Spaghetti med färssås

Fler nyheter som kommit nyligen:

Formbar vegofärs
Färdig pizza
Färdiga vegetariska rätter
Kokosbaserad yoghurt
Vegansk glass

3 kommentarer på “Nyhet, växtbaserad färsk färs

  1. Varför bara lansera Naturli färs i Netto butikerna? Jag bor i Stockhoms innerstad och måste åka ända till Hägersten eller Sollentuna för att kunna köpa produkten. Urdåligt..

    Besviken!!!

  2. Hur blir det för oss norrlänningar? Det finns ju tyvärr inga nettobutiker norr om Stockholm!

    /Umeåvegetarian

  3. Jag tycker det är märkligt att din sida heter Vegoeco när Naturli färs inte innehåller den minsta ekologiska substans. tråkigt att ni hissar en produkt som mycket väl kan vara producerad av soja odlad på fd regnskogsmark där djur och människor dödas och fördrivs. Bara för att det är mat tillverkad för veganer betyder det inte att det är vare sig naturligt, ekologiskt eller djurvänligt.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: