MAX lanserar fler gröna burgare

Hamburgare och nuggets

För två år sedan lanserade MAX Green-familjen och nu har MAX chefskock Jonas Mårtensson arbetat fram nya klimatsmarta rätter. Green-familjen utökas med fyra nya burgare och fem veganska dippsåser.

Lanseringen av Green-familjen blev Max mest framgångsrika produktlansering någonsin. Med detta i ryggen satsar de nu på mer grönt, tyvärr är dock inte allt helt grönt utan innehåller även ägg och mjölk. En av nyheterna, som Max hoppas ska bli mångas, inte minst barnens, favorit är är Crispy Nuggets.

– Traditionellt är nuggets gjorda av kyckling, men vi tycker att det är formen, konsistensen och storleken som gör en nuggets. Och de blir ännu godare tillsammans med någon av våra nya veganska dippsåser, säger Jonas Mårtensson.

Nyheterna i Green-familjen

Crispy No Chicken är lakto-ovo-vegetarisk, själva burgaren vegansk och är glutenfri. Byt ut majonäs för att få vegansk måltid.

Chili ’n’ Cheese är lakto-ovo-vegetarisk burgare, själva burgaren, MAX Veggie burger, är vegansk och innehåller gluten. Välj utan ostprodukter för vegansk, dock viktigt att veta för de som vill ha det helt fritt att MAX Veggie Burger friteras tillsammans med mat som innehåller ost och gluten.

Crispy Nuggets är veganska och glutenfria. Även de friteras tillsammans med produkter som innehåller ost och gluten och därför benämns den som lakto-ovo vegetarisk. Crispy Nuggets är gjorda på ekologiskt sojaprotein samt serveras med valfri dippsås.

Dippsåserna Dippsås BBQ, Dippsås Sriracha-ketchup och Dippsås Sweet ’n’ Sour är veganska. De nya produkterna serveras på alla MAX-restauranger i Sverige, Norge och Danmark med start den 15 mars.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: