Veganska snacks ger tillökning i snackshyllan

Två snackspåsar med texten hummus snacks och quinoa snacks på i versaler

För några veckor sedan fick det veganska snacksutbudet tillökning. Det var Gårdschips som släppte sin största nyhet på länge. Tre olika smaker lanserades varav två veganska.

Det är hommus och quinoa som står för det veganska. Quinoasnacks jalapeño & crème fraiche smakar ungefär vad de heter vilket gjorde att en kollade både tre och fyra gånger på innehållsförteckningen. Men nej, ingen mjölk i dem, men märkligt var det. Quinoasnacksen har 35 procent mindre fett än vanliga snacks och är glutenfria, laktosfria och veganska.

Det andra snacksalternativet är hummussnacks med smak av oregano, timjan och sumak. De består av 13 procent protein och har 40 procent mindre fett än vanliga snacks och är precis som quinoasnacksen glutenfria, laktosfria och veganska.

Båda sorterna är rätt så goda, men med viss tveksamhet för den som känner ett visst mått av obehag av mjölksmaken i quinoavarianten. De har dock en trevlig form och struktur medan hummussnacksen påminner lite mer om nachochips. Barnen var inte helt förtjusta i någon av dem men de är å andra sidan helt inkörda på traditionella potatis- och dillchips. No more, no less medan jag aldrig äter annat snacks än nötter. Så med den utgångspunkten tyckte jag det var en rätt trevlig omväxling.

En skål med schacks som har rektangulär form

Även om jag inte är någon storkonsument av snacks så blir jag glad när utbudet ökar med intressanta alternativ och fler valmöjligheter. Ett veganskt alternativ med intressanta smaker är välkommet, vilket dessa har. Till och med smak av mjölk vilket torde kunna locka de som gillar snacks med crème fraiche-smak.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: