Subway lanserar nytt veganskt alternativ

Sub-smörgås med grönsaker och ett köttliknande pålägg sedd från sidan

Vegotrenden pushar fram nya val. Nu lanserar Subway som en följd av detta ett grönare alternativ på sina restauranger runt om i Sverige.

Det är så härligt med vegotrenden som bidrar till att vegetarisk mat fortsätter att växa sig allt starkare. Fler blir medvetna om miljön och väljer att äta växtbaserad kost vilket bidrar till ökat utbud. Hos Subway fanns sedan tidigare ett veganskt alternativ, Veggie Delite som nu får sällskap av Spicy Vegan. Den kommer att ersätta den lakto-ovo-vegetariska Veggiebiffen vilket gör att det nu blir två helt veganska alternativ.

Spicy Vegan är en helt växtbaserad sub där biffen är gjord på 45 procent grönsaker som röd paprika, morot, spenat, majs, vitkål, ärtor, grön chilipeppar och vitlök. Den serveras tillsammans med valfria färska grönsaker, bröd och dressing.

– Vi är glada över att presentera ytterligare en vegansk sub på menyn. Spicy Vegan är lite matigare än den redan existerande Veggie Delite, just för att alla ska kunna njuta av en god sub i olika utföranden, säger Rodger Schoester, marknadsföringschef i Norden för Subway.

Kunder kan även välja att skräddarsy egna subs med de veganvänliga brödalternativen, vegetabilisk dressing och de tillbehören som önskas. Subway arbetar med att ta fram fler lakto-ovo vegetariska och veganprodukter i sortimentet. Verkligen bra! Och att byta ut lakto-ovo mot helt vegetariskt är såklart långt mer inkluderande, hoppas fler inser det.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: