Nu kan du panta din smoothie

Tre plastflaskor med texten Smoothie med olika smaker och märket Garant

Axfood som var först i Sverige med att införa pant på saftflaskor fortsätter sin satsning på pant på plast med att lansera fler förpackningar som fungerar i pantsystemet. Nu går även smoothies av Axfoods eget märke Garant att panta.

Det är obligatoriskt med pant på PET-flaskor och metallburkar med drickfärdig dryck men än så länge inte på annan typ av flaskor och burkar av plast. Axfood arbetar aktivt med att ta fram förpackningar av material med en så liten negativ påverkan på klimatet och kompletterar det arbetet med att satsa på pant för att öka återvinningen.

–  Att införliva plastförpackningar i pantsystemet är ett viktigt steg mot en mer cirkulär ekonomi och minskad klimatpåverkan från dagligvarubranschen, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Totalt ansluts tre smoothies i 250 millilitersflaskor av plast till Returpacks system för pant. De finns i smakerna banan/mango/passionsfrukt, jordgubb/banan och svartvinbär/blåbär/rödbeta.

Förutom att Axfood var först ut med retur av saftflaskor initierade de förra året pant på bärkassar och tidigare i år på juiceflaskor i plast. När ska det komma ett system som fungerar lika enkelt överallt för alla plastflaskor på samma vis som vi har för PET-flaskor idag? Det vore en väldigt smidig sak.

En kommentar på “Nu kan du panta din smoothie

  1. Pingback: Röster höjs för ett cirkulärt samhälle | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: