Tips i sommarhettan

Glas med smoothie, toppade med lingon

Somliga njuter till fullo av värmeböljan som är över oss. Andra tycker inte om värme och lider. Andra, som gamla, kan fara direkt illa. Ingen kan dock klaga över att sommaren regnade bort, på gott och ont.

Det är onekligen skrämmande att vädret är så extremt. Med en påverkan på vårt klimat är detta vad som förutspåtts en tid. Det kommer bli varmare på en del håll, regnet kraftigare på andra med översvämningar som följd. Och så vidare. Jag är en av de som fullständigt njuter av värmen, äntligen känner att jag har kunnat tina upp helt och hållet efter den kalla delen av året. Men njutningen solkas onekligen av det obehagliga i följderna som det bär med sig. Som torkan.

Det har länge varit eldningsförbud vilket innefattar att grilla. Hur folk trots denna oerhörda, långvariga torka gör det är fullständigt obegripligt. Bränderna rasar runt om i landet, folk evakueras och fastigheter brinner ner. Andra tänder grillen…

För att klara värmen tar folk till en del olika knep. Att hänga vid vatten för att ta svalkande bad är förstås en sak som är väldigt trevlig. Att äta gott och svalkande är en annan. Smoothies och glass är något som går åt i mängder en sommar som denna. Här finns recept på lite gott att svalka dig med i värmen:

Kivi- och hallonsmoothie
Kokos- och lingonsmoothie
Päronsmoothie
Vaniljglass
Choklad- och mandeltårta

Vaniljglasskulor på ett fat, bredvid en glasskopa

Här har du länkar till fler smoothies respektive glass om du vill ha fler idéer. Ha en trevlig sommar fortsättningsvis. Och var rädda om er och naturen. Spara på vattnet och för allt i världen – skippa grillen!

2 kommentarer på “Tips i sommarhettan

  1. Bra tips och recepten låter goda.
    Håller med om att grillen ska få vila denna sommar och tänker att det är bra för både egen och planetens hälsa om man kan byta bort köttet mot något grönt istället.

Lämna ett svar

%d