Shake som omväxling

Milkshake toppad med grädde och jordnötter

Svalkande dryck och annat gott är ett måste i sommarvärmen. Göra själv eller köpa? Båda är toppen, beror på tillfälle, ork och utbud förstås.

Glass finns det en hel del att tillgå även om en vill äta vegetarisk sådan. Märken som Oatly och Coop har utökat sitt utbud senaste tiden och vi har sett en tillökning till sortimentet tack vare Ben & Jerry’s som är ett uppskattat och efterlängtat tillskott till glassutbudet.

Vill du göra egen glass hittar du recept på till exempel klassiker som vanilj- och chokladglass här. Annan glass av lyxigare karaktär, om du inte har tid eller lust att göra egen, finns givetvis att avnjuta på caféer. En liten glassguide över utvecklingen i Stockholm presenterades före sommaren som du kan läsa här.

Milkshake

Vill en ha lite omväxling till glassen kan en kall shake vara räddningen. En som erbjuder detta är Delivore som satsar på milkshakes, eller mylkshakes som de kallar dem. De finns i olika smaker, bland annat klassiker som vanilj, choklad och jordgubb men även andra varianter med kola, lakrits eller, min absoluta favorit, jordnötter. Det är gräddigt, sött och oerhört gott!

Det är dock inte svårt att mixa ihop en enkel shake själv. Här finns recept på en klassisk vaniljshake för dig som vill göra en hemma. Om en inte är allt för knusslig kan en ta sina favoritbär eller frukter och mixa med lite mjölk och glass, testa sig fram med sina favoritsmaker.

Vegansk mjukglass

För den som är förtjust i mjukglass kan det vara lite svårare att få tag på. Känner tyvärr bara till Jonsborgsgrillen i Göteborg som har vegansk mjukglass i sitt utbud. Det finns förhoppningsvis fler, tipsa gärna om ni känner till någon.

Ett sätt att få avnjuta vaniljglass jag brukar använda mig av är att göra vaniljglass enligt detta recept. Istället för att låta glassen bli helt klar tar jag sedan och fyller en spits innan glassen blir hård och spritsar ut mjuklass i en våffla eller en bägare. Underbart gott!

Spritsad mjukglass i glaskupor

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: