IKEA har lanserat vegansk korv

En hand är framsträck och ska precis greppa en korv med bröd

Länge har snacket gått, men nu har det äntligen blivit verklighet. IKEA har lanserat vegansk korv, detta som del i sitt arbete att erbjuda en mer hållbar och nyttig mat.

Tycka vad en vill om IKEA, slit och släng som uppmuntrar till konsumtion som är långt ifrån hållbar men samtidigt ett företag som arbetar för att bidra till social hållbarhet och deltar i (en viss) omställning till mer cirkulära metoder.

Oavsett vilken syn en har på företaget så har de enormt mycket kunder som besöker varuhusen varje dag. Att då ha ett veganskt alternativ är strålande. Detta bidrar i hög grad till normaliseringen av vegansk kost och kan få fler att prova ett köttfritt alternativ. Som förhoppningsvis gradvis inser att en inte måste äta kött utan att det finns bra vegoval.

– Vi på IKEA vill ha en positiv påverkan på människor och vår planet. En del i detta arbete är att utveckla och ta fram riktigt goda och mer hållbara maträtter. Den veganska korven ger ungefär en sjundedel så litet koldioxidutsläpp som en klassisk varmkorv. Vi vill inspirera till en mer hållbar livsstil och är stolta över att nu erbjuda ett ännu bredare sortiment, säger Marie Gustavsson, marknadschef för IKEA Sveriges restauranger.

Korven har skapats tillsammans med kunder och leverantörer och består av ingredienser som grönkål, röda linser, morötter, gurkmeja och ingefära. Korven serveras med en topping av picklad rödkål, sötstark senap och rostad lök.

Flera korv med bröd toppade med picklade rödlök sedda uppifrån

Det är inte bara vi svenskar som får chans att äta vego, korven lanseras internationellt och kommer att finnas i IKEAs samtliga varuhus i Europa. I september lanseras den även i Nordamerika och nästa år i Asien.

– Som en av världens största korvförsäljare kan vi påverka globalt. Vi ser det som vårt ansvar och en fantastisk möjlighet att servera mat som är bra för planeten. Med den veganska korven fortsätter vi i Ingvars anda att servera en väldigt god och enkel måltid för ett bra pris till alla IKEAs besökare, säger Michael La Cour, Managing Director på IKEA Food Services AB.

Härligt! Att ett världsomspännande och folkligt företag som IKEA satsar på vego är jättepositivt, hoppas att korven är god och blir en succé som får fler att välja vego framöver.

En kommentar på “IKEA har lanserat vegansk korv

  1. Pingback: IKEA lanserar vegansk mjukglass | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: