IKEA lanserar vegansk mjukglass

Rosa mjukglass i en mjukglassmaskin

Efter en succéartad lansering av vegankorv förra året kommer nu nästa nyhet, IKEA lanserar vegansk mjukglass i sina varuhus. Ännu ett steg mot ett mer hållbart och inkluderande utbud.

Vilken underbar nyhet! Nu utökas mjukglassutbudet rejält. Alla vi som gillar mjukglass har genom åren fått kämpa en del för att kunna njuta av vegansk mjukglass, utbudet är minst sagt begränsat. Men nu ger sig en av världens största varuhuskedjor in i matchen.

“Den är rosa, den är bättre för planeten och viktigast av allt, den är utsökt”. Det säger i alla fall IKEA själva som nu introducerar sin första veganska mjukglass med jordgubbssmak.

En hand håller en strut med rosa mjukglass
Vegansk mjukglass med jordgubbssmak, foto IKEA.

Glasslanseringen är en följd av den succélansering som de gjorde förra året, då de lanserade en vegansk varmkorv i sina varuhus. Ett steg i att göra sitt utbud mer inkluderande så att alla, oavsett kostpreferenser, ska kunna äta.

Mjukglass är en av de mest populära produkterna hos IKEAs bistros världen över. Under sommaren 2018 meddelade kedjan att de planerade att lansera ett mer hållbart, växtbaserat alternativ utöver den traditionella komjölkbaserade mjuka glassen. Och det är vad vi kommer att få nu i form av denna jordgubbsglass. Den är helt fruktbaserad ned en bas av jordgubbspuré. Dessutom, väldigt gott för vår planet; den har nästan hälften så stort koldioxidavtryck som den komjölkbaserade glassen.

– Senaste tiden har vi arbetat tätt tillsammans med vår leverantör för att hitta den perfekta smaken och rätta texturen. Vi ville hitta en växtbaserad variant som är lika mjuk, luftig och läcker som den traditionella mjukglassen, säger Sandra Lindh, kommersiell chef på IKEA Food Services AB.

Lansering i april

Lanseringen av jordgubbsglassen sker i Europa med start i april 2019. I Sverige kommer den att börja säljas i varuhusen mellan vecka 15–17 till priset av 10 kronor.

Chansen till att få äta mer mjukglass blir onekligen större nu, vilket är underbart för oss glassälskare. Än viktigare är bidraget till minskade utsläpp med tanke på vilken enorm klimpatpåverkan mejeriprodukter har. Upprepar därför igen vikten av denna typ av lanseringar från stora kedjor. Det bidrar på ett oerhört positivt sätt till normaliseringen av mjölkfria, veganska produkter och förhoppningsvis att andra också förstår vikten av att ha det som del av sitt utbud.

IKEA Food kommer att fortsätta att arbeta med att utveckla ytterligare växtbaserade mjukglasssmaker, då med bas på havre eller soja. Vilka blir nästa ut med att också lansera vegansk mjukglass?

En hand tar en strut med rosa mjukglass från en mjukglassmaskin
IKEA lanserar vegansk mjukglass med jordgubbssmak. Foto IKEA.

Lämna ett svar

%d