Marschera för klimatet

Illustration över jordklotet som ett hjärta i rymden med texten #ClimateMarch

Den 8 september arrangeras aktiviteter som samlar människor över hela världen i den internationella manifestationen Peoples Climate March.

Värmerekorden har slagits i hela världen i år. Juli har varit den varmaste månaden sedan de första mätningarna för 260 år sedan. Studier vid Australian National University och Stockholm Resilience Centre visar att vi behöver ställa om på kort tid för att hindra en uppvärmning på över två grader.

Värmen, torkan och bränderna som rasade även i Sverige i sommar har spätt på oron för klimathotet och har bidragit till att frågan om vår miljö har kommit att stiga och blivit en av de viktigaste frågorna inför valet i september. Nu planeras hundratals klimatmarscher över hela världen för att få politikerna att ta klimatfrågan på största allvar. I Stockholm går klimatmarschen under namnet Hjärtat slår för jorden.

– Marschen är partipolitiskt obunden och syftar till att sätta press på partierna att agera med ett större tryck för att minska klimatförändringarna, säger Eva Lenke från Fossil Free Sweden och nätverket Klimatsverige, och som även är talesperson för Peoples Climate March Sverige.

Marsch, uppträdande och torgmöte

I anslutning till klimatmarschen i Stockholm blir det uppträdande i amfiteatern i Rålambshovsparken på temat där alla deltagare kan medverka. Trummor, körer, dansare och performance skapar tillsammans en unik kulturmanifestation för klimatet. Därefter, klockan 15.30, går klimatmarschen mot Mynttorget och Riksdagshuset för ett avslutande torgmöte som en sista påminnelse om klimatfrågans avgörande betydelse till väljare och politiker.

Så ta chansen att sprida klimatets viktiga fråga inför valet genom att gå med i marschen eller höj rösten genom att sprida budskapet om du själv inte har möjlighet att vara där.

Här kan du läsa mer om programmet för vad som händer under dagen i Stockholm: http://klimatsverige.se/hjartat-slar-for-jorden-peoples-climate-march-stockholm-2018/

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: