Vegansk shake ersätter den “vanliga”

Tre glas med milkshake, framför ligger bär

I våras kom den underbara nyheten att MAX lanserar vegansk milkshake. Med löftet att bredda lanseringen om den togs emot väl rullas nu en bredare lansering ut.

Först ut i testlanseringen var MAX på Hamngatan i Stockholm vilket blev en braksuccé. En volym som vanligtvis räknas på cirka en vecka tog slut på ett dygn. Sedan dess har kedjan arbetat för att kunna leverera dessa shakes i resten av Sverige. Fem teststäder utspridda över landet som start, men tanken är att den ska ersätta den vanliga milkshaken helt och hållet. Fantastiskt! Ett normbrytande beslut som är mycket välkommet.

Jonas Mårtensson, chefskock på MAX, har ansvarat för arbetet med att ta fram en milkshake som inte har komjölk som bas. Ett tidskrävande arbete som fått ett resultat han är stolt över, “den smakar fantastiskt”.

– Jag ville inte tumma på varken smak eller kvalité, det ska inte behövas, det vet vi på MAX, säger Jonas Mårtensson.

Och det är bara att instämma, finns ingen anledning till att tro att det skulle vara mindre gott bara för att det är vegetabiliskt. Något fördomar tyvärr kan få några att tro.

– Vårt mål är att varannan måltid år 2022 ska vara annat än rött kött, och lanseringen av vår växtbaserade shake stödjer det målet, berättar Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX Burgers. Jonas har jobbat stenhårt med smak och konsistens, det känns tryggt att rulla ut den till fler platser i Sverige, den är äntligen perfekt!

Vegan Shaken finns tillgänglig från och med den 5 september på MAX Malmö City, MAX Uppsala City, MAX Luleå City, MAX Umeå City, MAX Göteborg Ullevi samt Hötorget och Hamngatan i Stockholm.

Längtar efter den dagen vi får ta del av uppgiften att den animaliska shaken är utfasad, vilken härlig ambition MAX!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: