Vegansk nyhet för köttälskare

En livsmedelsförpackning från Hälsans kök

Så beskriver i alla fall Hälsans kök sin nyhet Pulled Beans. En produkt som passar som ersättare i alla rätter där kött- eller kycklingstrimlor vanligtvis används.

Pulled Beans ska locka fler att välja vego eftersom den liknar kött i konsistensen och har en neutral smak. Dessutom innehåller den 27 procent protein som mättar länge. Strukturen gör att den lämpar sig särskilt för rätter som till exempel taco eller wok. Pulled Beans är baserad på sojaprotein och är helt vegansk.

– Klimatbelastningen för vegetariska köttsubstitut är avsevärt lägre än för kött och dessutom är det bättre för hälsan att äta mer växtbaserat. För att få fler att komma igång med att laga fler vegetariska måltider måste det vara enkelt att laga och såklart smaka gott. Det ska inte kännas som någon uppoffring att avstå från kött och det är här Hälsans Kök och nyheten Pulled Beans kommer in i bilden, säger Johannes Erlandsson, nordisk marknadschef för Hälsans Kök.

Ett uttalande som är lätt att hålla med om. När både hälsa, klimat och djur drar fördelar av ens handlingar så borde det vara ett enkelt val. Men vi är vanedjur, och en del har svårt att ändra sina kostvanor och styrs även mycket av normer. Men att våga testa vego ibland bör alla klara av.

Pulled Beans finns i butik från den 17 september och säljs i en förpackningsstorlek på 230 gram med rekommenderat pris på 35 kronor.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: