Klassiker lanseras i ny vegansk tappning på Circle K

Baguett med rödbetssallad, vegobullar och cornichons

Nu blir det enklare att få tag på vegomat på färden. Circle K lanserar fullkornsbaguetter som är veganska.

Circle K fortsätter sitt samarbete med VegMe, företaget som det senaste året har lanserat flera nya produkter för att utöka de vegetariska snabbmatsalternativen på marknaden. Senaste tillskottet är alltså en vegansk fullkornsbaguette som är fylld med rödbetssallad, VegMes Vegobullar gjorda på sojaprotein, sallad och cornichons.

Det är härligt att se att det växande Intresset för vegetarisk mat gör att det blir lättare att även för den som är på språng ska kunna stilla sin hunger. Utbudet har varit tämligen begränsat men att det nu växer är positivt och kan förhoppningsvis skapa en snöbollseffekt där än fler personer inser det fina med vegoalternativ.

Klassiker i vegotappning

Att öka utbudet på marknaden är just vad VegMe arbetar för. Samarbetet med Circle K har varit lyckat där de före sommaren lanserade en vegansk tacosallad som blivit populär och den baguette som nu lanserats är en vegetarisk variant av kedjans klassiska köttbullemacka med rödbetssallad. I vegoutförandet har den istället fått VegMe’s Vegobullar och rödbetssalladen är gjord med VegMe’s veganska majonnäs.

– Vårt samarbete med Circle K har varit väldigt lyckat och vi är mycket stolta över att kunna lägga till ytterligare en produkt i deras sortiment. Köttbullemackan med rödbetssallad är en klassiker och i den här tappningen kan kunderna köpa sin gamla favorit – fast helt vegansk och minst lika god, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

Den nya Vegobullsbaguetten blir en del av Circle K:s koncept ”Vego-Vägar” och kan köpas på alla Circle K:s fullservicestationer runt om i landet. Målet med konceptet är att göra det enklare för besökare att välja vegetariskt längs de svenska vägarna.

– Vi är väldigt glada för vårt samarbete med VegMe. Deras produkter passar bra in i vårt veganska- och vegetariska sortiment. Efterfrågan hos oss har ökat enormt och då är det extra roligt att vi kan lansera riktiga klassiker, säger Anna Boduljak, Category Manager Food på Circle K i Sverige.

Vegobullsbaguette är lanserad och finns på  Circle K i hela Sverige till priset av 54 kronor.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: