Växtbaserade nyheter från Alpro

Portionsförpackning med yoghurt, vit plast med hallon och tranbär på

Alpro släpper inför höstsäsongen några nyheter “för den som gillar variation”. Portionsförpackningar och mjölk till kaffet finns bland dessa.

Nyheterna består dels av små portionsförpackningar av Alpros växtbaserade yoghurtvarianter som kommer i tre olika utföranden. Det är smakerna blåbär, hallon/tranbär och persika. De ska vara fruktiga och krämiga och kommer i 100 gramsförpackningar.

Alpro More Fruit No Added Sugars kommer i smaken äpple och kiwi. En yoghurt med mer frukt och enbart sötad med naturliga sockerarter från frukten. Inget extra socker eller konstgjorda sötningsmedel. Serien innehåller även smaken mango.

Sista nyheten i höstlanseringen är en havrebaserad kaffemjölk. Med namnet “I Kaffe” känns det som ett storplagiat på Oatlys kaffemjölk iKaffe. Ett mellanslag som skiljer namnen åt, lite väl likt havrekonkurrenten kan tyckas. Återstå att se om drycken är god och skummar fint eller inte. Enligt Alpro har deras I Kaffe en krämig konsistens med mild smak som är “perfekt att skumma både varm och kall”. Drycken är ekologisk, har låg fetthalt och innehåller inget tillsatt socker. Det ska bli intressant att testa!

Enliterstetra med Alpros logo och texten I Kaffe

Varierande smaker och produkter

Med nya lanseringen vill Alpro visa att det varken är tråkigt eller enformigt att äta växtbaserat och breddar därför sortimentet ytterligare med nya smaker och produkter.

– Vi vill fortsätta göra det möjligt för konsumenter att göra enkla växtbaserade val. Mycket av det handlar faktiskt om att konsumenten ska ha alternativ att välja mellan. Att det ska finnas smaker och produkter som passar alla. Variation är vårt bidrag till en mer växtbaserad vardag, säger Hanna Möller, Brand manager på Midsona.

Produkterna finns i butik från och med vecka 38.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: