VegMe lanserar veganska färdigrätter

Färdigmatsförpackning med mos, vegobullar och sås

Enklast möjliga även för veganer! Nu kan inte bara de som äter animalier värma en färdigrätt snabbt och enkelt utan även veganer kan ta till den möjligheten när VegMe lanserar tre nyheter.

Efterfrågan på vegoprodukter ökar och det lanseras ständigt veganska nyheter vilket är en väldigt trevlig utveckling. Trots detta har det inte kommit många färdigrätter att tala om. Men nu lanserar VegMe tre stycken rätter som enkelt och snabbt värms upp i mikrovågsugn vilket gör vegansk mat mer lättillgänglig. Rätterna är vegobullar med mos, pasta bolognese och thaigryta, klassiska favoriter i vegansk tappning.

Färdigmatsförpackning med pasta och bolognese

Pasta Bolognese, pris cirka 59,90–64,90 kronor.

– Färska färdigrätter omsätter över 700 miljoner och växer med 13 procent årligen vilket visar på en stor efterfrågan som vi gärna vill bemöta. Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt eftersom utbudet är så pass begränsat. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler alternativ och göra det enklare att äta mer grönt och klimatsmart, även när det ska gå fort, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

Ytterligare nyheter utöver färdigrätterna är en färsk formbar färs och en vegansk sriracha-bearnaise. Sriracha-bearnaisen är en uppföljare på VegMes veganska bearnaise som lanserades i våras, nu i en variant med extra hetta smaksatt med sriracha-chili. Formbar färs har blivit en vegansk trend och VegMe erbjuder nu en färsk variant med smakrik umamismak. VegMes formbara färs är även helt glutenfri, till skillnad från många andra alternativ som finns på marknaden idag.

Färdigrätterna kommer att säljas på ICA, Coop och Hemköp samt inom kort även på 7-Eleven och Pressbyrån. Den formbara färsen kommer finnas tillgänglig för köp på Ica, Coop och CityGross och Sriracha bearnaisen på Coop och CityGross.

Färdigmatsförpackning med ris och gryta

Thaigryta med kokosgrädde och röd curry. Pris cirka 59,90–64,90 kronor.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: