Urban Deli lanserar svensk baljväxtfärs

Tallrik med spaghetti och bolognese sedd från sidan, glas med röd dricka i bakgrunden

För att minska företagets klimatpåverkan och röra sig mot mer växbaserade alternativ, genom ett proteinskifte från animaliskt till växtbaserat, laserar Urban Deli ännu en nyhet som uppföljning till veganburgaren som kom tidigare i år.

Nyheten som kommer är en ny baljväxtfärs som är gjord på svenskodlade balj- och oljeväxter. Färsen består av sötlupin, åkerböna, gråärt, raps och salt. Precis som Findus Pease som lanserades nyligen är den här produkten, till skillnad från många andra köttsubstitut, fri från soja. Råvarorna har heller inte processats genom texturering eller extrudering.

– Allt fler vill minska sin köttkonsumtion, äta hälsosamt, välja närodlat och samtidigt lägga minimalt med tid på matlagning. Genom att ersätta köttfärsen i våra storsäljare på färdigmatssidan med baljväxtfärsen, vill vi göra det enklare för fler att våga sig på ett proteinskifte samt välja svenskodlat och hälsosamt, säger Jesper Weidlitz, VD Urban Deli.

Bäst av allt med denna nyhet är nog Urban Delis beslut att låta den här baljväxtfärsen ersätta all köttfärs i Urban Delis färdiglagade lasagne och bolognese. Fantastiskt bra!

Urban Delis bolognese och lasagne på baljväxtfärsen kan hittas i färdigmatskylarna på samtliga Urban Deli från och med den 9 oktober. Inom kort kommer även vissa rätter i restaurangmenyn innehålla baljväxtfärs. Dessutom går fem procent av försäljningspriset per såld förpackning tillbaka till forskning och innovation kring svenska baljväxter. Bravo, fina initiativ!

2 kommentarer på “Urban Deli lanserar svensk baljväxtfärs

  1. Pingback: Svenska baljväxter ett steg mot att nå klimatmålen | Vego Eco

  2. Pingback: På väg mot ett proteinskifte | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: