Veganska korvar till jul

Skålar med julmat, till vänster en panna med prinskorv, bordet dekorerat med granris

Intresset för fler veganska alternativ på julbordet ökar. I år blir det lättare för de som vill hugga in på den kortare korvvarianten, prinskorv, att göra det i vegoutförande. Nu lanseras Vegoprinsen, en vegansk prinskorv, till konsument.

Efterfrågan på vegansk mat ökar och Anamma, ett företag erbjuder en mängd veganska köttsubstitut, har haft en tillväxt på nära 50 procent det senaste året. Lagom till jul förra året lanserade Anamma prinskorven Vegoprins, men då bara till restaurang- och storhushållsmarknaden. Vego Eco var en av de som hörde av sig och ifrågasatte detta och i år kommer korven även till konsument.

Vegoprinsen är en helt vegansk prinskorv som är tillagad i Sverige. Den är gjord på sojaprotein och är glutenfri. Jämfört med en vanlig prinskorv har den mer än 60 procent mindre klimatpåverkan. Dessutom kommer den i en förpackning som till största delen är baserad på sockerrör.

Plastförpackning med bild på prinskorvar och texten VEGORPINS. Granris runt om

Så nu kan vi konsumenter hitta korven i våra livsmedelsbutiker. Mycket bra förstås att tillgängliggöra produkten mer och inte erbjuda den bara på restaurangernas julbord. Det är många som vill hålla på sina traditionella rätter till jul men samtidigt minska sin klimatpåverkan, då har denna typ av produkt en viktig plats att fylla.

3 kommentarer på “Veganska korvar till jul

  1. Vegoprinsarna har funnits flera månader på vårt Maxi i Västsverige. Otroligt goda! Och de som kritiserar oss som uppfostrar våra stackars barn till att bli empatikännade människor kanske slutar med det nu när det t.o.m finns prinskorvar till dem 😉

    Läser f.ö (eller kollar efter uppdateringar på) din blogg varje dag, definitivt en av mina favoriter!

    • Haha, ja kanske kan det vara prinskorven som omvänder dem. 😉

      Men åh, TACK! Vad roligt att höra! 🙂 <3

  2. Pingback: Veganska julbord i Stockholm | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: