Växtbaserade nyheter

Tre tetraförpackningar i blått med Kung Markattas logotyp

Nu lanseras tre nya mjölkalternativ på marknaden. Det är Kung Markatta som tar steget in bland de växtbaserade dryckerna i livsmedelsbutikerna och lanserar tre ekologiska nyheter.

Nyheterna som kommit är mandeldryck, sojadryck och kokosdryck. Alla är veganska och utan tillsatt socker. Utbudet av växtbaserade drycker har vuxit senaste tiden, men merparten av produkterna är konventionellt producerade. Det är här Kung Markatta ser chans att ta andelar med sina nyheter som alla är framtagna ekologiskt, med klimatkompenserade transporter och märkningar som KRAV och Ä-märket.

– Vi har ända sedan vi grundades 1983 prioriterat vegetariska produkter. Nu ser vi att vegetariskt verkligen har slagit igenom i matlagningen i Sverige och intresset ökar även för drycker som kommer från växtriket. Då vill vi finnas där som ett självklart ekologiskt alternativ för konsumenterna, säger Maria Andersson, brand manager för Kung Markatta.

Mandeldrycken har en mild smak av rostade mandlar, ekologiskt odlade i Italien, KRAV-märkt. Kokosdrycken har en fin smak av kokos och ris bidrar med en naturlig sötma som framhäver kokossmaken. Sojadrycken är gjord på ekologiskt odlade sojabönor från Italien, KRAV- och Ä-märkt.

Tetraförpackning i blått med Kung Markattas logotyp och texten SOJADRYCK
Kung Markatta Sojadryck är ekologisk, osötad, KRAV-märkt, Ä-märkt och vegansk.

Gurtnyheter

Inte bara Kung Markatta lanserar nyheter. Även Oatly kommer med nya smaker. Det var ett tag sen så detta tillskott är mycket välkommet.

Det är Oatlys havregurtsortiment som får sällskap av två nya smaker. Hallon är det som fått huvudrollen i lanseringen av de två där den ena smaken är just hallon och den andra är blåbär-hallon. Låter härligt, somrigt gott. Ser fram emot att smaka!

Vita tetraförpackningar med Oatlys logga i rosa respektive lila

Lämna ett svar

%d