Ny växtbaserad mjölkdryck, vegansk barista

Kaffekopp med skummad mjölk, till höger en randig tetra med texten Sprud

Det veganska dryckesutbudet växer igen. Nu är det latteälskare som får ytterligare en produkt att välja bland när Sproud ger sig in i baristautbudet.

Den växtbaserade marknaden växer så det knakar och Sproud såg ett behov av en ny växtbaserad dryck baserad på en hållbar proteinkälla. Ur detta växte Sproud Original Drink fram med en bas på ärtprotein. Drygt ett halvår efter lanseringen kommer nu uppföljaren Sproud Barista.

Ambitionen är “att revolutionera café- och resturangbranschen genom att ta fram ett veganskt svar på Barista mjölken”. Sproud Barista har en neutral smak och en egenskap som liknar komjölken. Enligt Sproud har baristor vittnat om att växtbaserade drycker kan vara svårarbetade men detta är något som Sproud Barista ska lösa.

Mjölk hälls i en kaffekopp, till vänster en randig tetra med texten Sproud

– Det är kul att se hur positivt Sproud Barista tas emot av baristor och det är tydligt att det finns ett behov av fler växtbaserade barista-alternativ inom café- och restaurangbranschen, säger Sammy Challal, Brand Manager på Sproud.

Drycken finns på ICA, Foodservice och COOP samt online via mat.se.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: