Nya veganglassar lanseras

Två orangea glassbägare, en liggande med lock, den anta med glass som sticker upp, en vit 3:a på förpackningen

Våren har knappt kommit men vi har ändå fått se flera glassnyheter lanseras i år. Nu kommer det ytterligare ett par till. Både 3 Vänner och Oatly utökar sitt utbud.

Glassmärket 3 Vänner kommer i mitten av mars med nyheten Mixade bär & kex + kolasås. De har sedan tidigare flera veganska glassar, bland annat tosca, lakrits, pepparmint och choklad. I samband med den nya lanseringen, som sker exklusivt på Coop, kommer även dessa andra smaker också att ta plats i frysen på alla Stora Coop och på Coop.se.

– 3 Vänner har satt en ny nivå för hur en veganglass ska smaka. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra kunder en helt unik smak samtidigt som vi ökar tillgängligheten för 3 Vänners andra smaker på Coop, säger Elena Fuglenes, kategori- och inköpsansvarig fryst på Coop.

3 Vänner har fått mängder med önskemål av kunder om att ta fram en riktigt god veganglass fylld med härliga bär. Så det lär vara många som blir glada nu när denna lanseras. Den är fylld med jordgubbar, hallon och röda vinbär från Norden. Till detta har de bakat kex och lagat kolasås som blandats ner i cashewglass. Hur gott låter det inte?!

Det här är förstås mer än välkommet! Jag har smakat på några av märkets glassar och de har varit galet goda, så förväntningarna på denna är höga. Tyvärr har de dock inte varit så lätta att få tag på som en skulle önska. Så det är välkommet med en bredare distribution tack vare Coop.

Kolanyheter från Oatly

Även Oatly kommer med en nyhet. Förra våren lanserade de ett par nyheter, Salty Caramel & Hazelnut och Chocolate Fudge. Dessa får nu sällskap av Salty Caramel Vanilla. Alla vi som minns den gamla godingen kolaglass som Oatly hade i sitt sortiment blir nog extra sugna på att smaka denna. Beskrivningen “Len och krämig textur, där salt kolasåsrippel perfekt balanserar upp den söta vaniljglassen” låter inte helt olikt den gamla favoriten.

En brun glassbägare med texten Salty Caramel vanilla på

Den kommer att finnas till försäljning på City Gross och Stora Coop samt vissa mindre Coop. Låt oss hoppas att det blir flera av de mindre Coop-butikerna. Det har varit svårt att hitta dessa glassar tyvärr, vilket jag även hört från er kära läsare. Med detta veganglassfokus hos Coop kan vi ju hoppas på att fler butiker hakar på och tar in dem. Vilken glassig vår vi har att se fram emot!

Lämna ett svar

%d