VegMe lanserar vegansk potatissallad

En tallrik med potatissallad, spett och sallad, till vänster en rund plastförpackning med potatissallad

Lagom till vårvärmen börjar ge sig till känna lanseras en picknickfavorit i veganskt utförande. Den för så många älskade potatissalladen lanseras nu i en ägg- och mjölkfri tappning. Efterlängtat och välkommet minst sagt.

Att svenskarnas intresse och efterfrågan för mer vegetariska alternativ är starkt vet vi, det var alltså bara en tidsfråga tills någon leverantör skulle inse att de behöver komplettera sitt utbud med en klassiker som potatissallad i vegetabiliskt utförande.

Salladen som kommit ut i handeln från VegMe är gjord av svensk potatis med fint skuren gräslök samt kallrökt vatten för umamismak.

– Efterfrågan på vegetariska och veganska varianter av svenska klassiker har varit stark. Våra färdiga såser har gjort succé bland veganer och äggallergiker så att ta fram en potatissallad blev naturligt. Lagom till våren när vi gärna vill sitta ute och äta passar det utmärkt med en smarrig, vegansk potatissallad som man till och med kan äta direkt ur förpackningen, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

Rund plastförpackning med texten Vegme potatissallad

Ja, det är inte konstigt att såserna gått bra, många allergiker och de som vill äta växtbaserat har haft svårt att hitta färdiga rätter och såser som annars tenderar att ha ägg som ingrediens.

Detta kommer verkligen underlätta för spontan picknick. Personligen är potatissallad en av mina favoriter och jag gör oändliga mängder varje sommar. Här finns recept på den, vilken jag absolut kommer att fortsätta att göra, den tröttnar jag aldrig på. Men att ett färdigt alternativ nu kommer finnas i handeln känns väldigt fint. En vet aldrig när en känner för att hugga något på vägen, vilket nu äntligen blir möjligt.

Ytterligare en färdigrätt

I samband med att den nya potatissalladen släpps utökas även färdigrättssortimentet med ytterligare en maträtt. Det är Tikka Masala med ris som kommer ut i handeln.

Färdigpackad mat, till vänster gryta och till höger ris


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: