Veganskt och komposterbart från Picadeli

Lök, vitlök, ingefära på ett bord, i mitten en skål med kycklingliknande bitar, Veg Chili Giingerstrips

Det veganska utbudet har fått tillökning igen. Picadeli har lanserat Veg. Chili & Gingerstrips som är ett veganskt protein baserat på vete och soja, med en glace av ingefära och chili.

Picadeli är en leverantör som tillhandahåller självplocksallad i dagligvaruhandeln där kunden själv kan komponera sin färdiga måltid. Självplocksallad fortsätter att öka i popularitet, under 2018 ökade försäljningen med 14 procent jämfört med året innan. För att möta efterfrågan lanseras flera nyheter under våren. Nyheten Veg. Chili & Gingerstrips gör det enkelt för fler att välja veganskt, eftersom den liknar kyckling i konsistensen och har en saftig textur med ett gott tuggmotstånd.

– Allt fler väljer veganskt, både för miljön och hälsans skull. De senaste åren har vi därför lanserat flera nya växtbaserade produkter som bidrar till ett större utbud av gröna och hälsosamma snabbmatsalternativ. Nu tar vi ännu ett steg för att tillgodose efterfrågan på alternativa proteinkällor i våra salladsbarer, säger Frida Bresander, Marknadschef Picadeli Sverige.

Nya komposterbara bestick

Bra med mer gröna alternativ att plocka på sig men förbrukningen av engångsartiklar kommer hand i hand med detta koncept. Som ett led mot att bli mer hållbara har de därför tagit steget att byta ut besticken i sina salladsbarer mot nya komposterbara bestick-set.

Servett med en engångsgaffel ovanpå

De nya besticken är gjorda av 90 procent förnyelsebart material, var av största delen sockerrörsstärkelse. För att minska materialåtgången har Picadeli dessutom valt att helt plocka bort kniven ur sortimentet för att minska vi plastmängden ytterligare.

Bra, men ännu bättre är förstås om en använder sina vanliga bestick. Varför inte förvara ett par bestick i väskan om en gillar denna typ av rätter, precis som en tygpåse alltid kan ligga där för att finnas tillhands då det behövs något att bära i.

Lämna ett svar

%d