Vegansk barista

Närbild på förpackning med texten Havre till kaffet

Nu kommer ännu ett alternativ till växtmjölkhyllan. Coop utökar sitt sortiment och lanserar en baristamjölk, Till kaffe. Den nya havredrycken passar till både baristor och den som bara vill ha en fylligare smak till sin varma dryck. 

Coops Matometer visar att intresset för växtbaserade drycker ökar och att de oftare är en del av måltiderna i svenska hem. Antalet svenskar som väljer vegetariska alternativ ökar stadigt, måltider med växtbaserade drycker har ökat med 20 procent sedan mars 2017.

Sedan tidigare finns den hos många populära iKaffe från Oatly och även Alpro har en variant, Alpro Soya I Kaffe, men fler alternativ skadar verkligen inte. Coops nya veganska havredryck, Till Kaffe, kan värmas, vispas, skummas och har en mjuk, krämig och neutral smak. Den nya drycken skär sig inte och har man använt ett par deciliter ur förpackningen kan man skaka den innan man häller i havredrycken så får man ett fint skum på sitt kaffe.

Mjölkpaket Coop Till Kaffe

– I arbetet med nya Coop Till Kaffe har vi lagt ner många timmar på att få ihop en dryck som erbjuder något extra till alla oss som uppskattar växtbaserade drycker. Flera av produkterna i vårt växtbaserade sortiment har vunnit flera smaktester. Vi är säkra på att nya Till Kaffe kommer att möta kraven som ställs på en växtbaserad dryck som ska förgylla kaffestunden, antingen hemma eller ute på ett mysigt fik, säger Susanne Krohn, produktspecialist egna varumärken, Coop.

Coops Till kaffe produceras i Sverige i Tingsryd och finns tillgänglig i alla Coops butiker, rekommenderat pris är 14,95 kronor.

Lämna ett svar

%d