Ny vegokorv för grillen

Korvar och en grillförpackning med en grill i bakgrunden

Våren närmar sig och med den kanske tanken på att börja grilla dyker upp. Nu lanseras ännu en vegokorv, som ska vara särskilt lämplig för grillen.

Denna gång är det Hälsans Kök som lanserar en växtbaserad korv som ser ut som, smakar som och tillagas som en köttkorv. Sedan tidigare finns ett par produkter under namnet “Incredible” från Hälsans Kök, vegoburgare och vegofärs. Nu får de sällskap av en ny korv. 

Korven, Incredible Suasage, är en sojabaserad bratwurst-liknande korv som går utmärkt att grilla. Den är gjord av växtbaserade ingredienser som rödbetor, morötter, parika, raps- och kokosolja. Skinnet är förstås växtbaserat och är gjort av alger. Varje korv innehåller 13 gram växtbaserat protein och är en bra källa till fibrer.

Till skillnad från konventionella växtbaserade korvar är Incredible Suasage rå och inte förkokt. Detta gör att den går att grilla eller steka på klassiskt vis och att den blir saftig och med det typiska tuggmotståndet hos en köttkorv. 

Förpackning gjord för att återvinnas

En vegokorv har lägre inverkan på klimatet än en traditionell köttkorv och för att göra produkten än mer hållbar lanseras den i en förpackning som är helt återvinningsbar. 

Kartongen är gjord från PEFC certifierad hållbart pappersfibrer och plasttråget är genomskinligt med en ny slags plastfolie för att vara 100 procent återvinningsbart. 

Den nya korven säljs i en förpackning med två st korvar á 90 gram och finns tillgänglig i butik från 16 mars på ICA, COOP, Willys och Hemköp. Rekommenderat cirkapris är 37:90.

Lämna ett svar

%d