Vegansk korv och bacon från Oumph!

Förpackningar med Oumph!-prdukterna varmkorven Banger och smoky bits

Nu lanserar Oumph! två efterlängtade produkter, Oumph! Smoky Bits och The Oumph! Banger. De som längtat efter ett veganskt baconliknande alternativ får här en rökig produkt att sätta tänderna i.

De som besökte Vegovision i november förra året fick chans att smaka den nya korven, The Banger, redan då. Nu kommer den äntligen ut i butik. Vid en provsmakning fick jag chans att smaka den igen och nu även den andra nyheten Smoky Bits.

Korv med rätta känslan

För de korvätare som vill ha den riktiga köttkänslan eftersträvas en korv som ska ha både rätt känsla och smak. Och även knastret. För att få till det har den nya korven från Oumph! ett skinn som är gjort av alger som ger en knastrig yta. Alger kan tänkas vara den nya trenden här, även den precis lanserade korven från Hälsans Kök har alger som skinn.

Enligt Hans Mathiason, Head of Taste and Texture på Oumph!, som har arbetat med att ta fram den nya korven är det en utmaning att få till rätta känslan och särskilt “knacket” i korven som är något många önskar. Korven har en neutral smak så att den kan smaksättas och gillas av många. Det kommer att komma en lite kryddigare variant längre fram.

En skål med maträtten paella och en liten flagga med texten Pumph!
Paella med både korven Banger och Smoky Bits från Oumph! som ingredienser.

The Oumph! Banger är baserad på soja och skinnet av alger ger verkligen ett ”korvknack”. Gissar att det är tilltalande för korventusiaster, ni som känner mig vet dock att jag har svårt för produkter som är väldigt lika köttalternativ. Den här får således högt betyg ur korvsynpunkt, även om jag personligen har svårt för det köttlika. Tror helt klart att många kommer att få den här korven som en ny favorit.

Mångsidig baconliknande produkt

Den andra nyheten, Oumph! Smoky Bits, är en vetebaserad produkt med mycket sälta och rökig Hickory-arom. Oumph! själva vill inte riktigt tala tala om substitut för produkter men kan ändå inte låta bli att jämföra den här produkten med bacon. Det är mångsidiga små bitar som passar att ha som tillbehör till salladen, i pasta, paj eller omelett. Funkar till det mesta. Rent av, i sin enkelhet välstekas och ätas som snacks.

En skål med maträtten Benedict och en liten flagga med texten Pumph!
Vegansk Benedict med Oumph! Smoky Bits

Vid provsmakningen fanns produkterna att testa i olika anrättningar, den ena godare än den andra. Tack och lov finns recepten redan ute på Oumph!s webbplats för de som vill testa att laga dem, länk till recepten hittar du längre ner.

Första rätten var Benedict, en rätt som traditionellt består av pocherade ägg på bröd med hollandaisesås och bacon. Något jag aldrig ätit och som i den här tappningen var fantastiskt god. Kommer absolut försöka mig på att laga den framöver.

Efter den blev det paella som i Opumph!s utförande hade bitar av både Banger och Smoky Bits i sig. Sist men inte minst korv med bröd och pommes, serverat med en massa goda tillbehör som lökringar, majonnäs och mest värt att nämna, en fantastiskt god ostsås med Smoky Bits. En måltid med starka smaker och rejält mättande. Ostsåsen måste testas, och jag rekommenderar varmt dessa nya bitar som lanserats. Mycket gott!

Serveringsfat i metall fyllt med korv med bröd, pommes och tillbehör

Båda produkterna kommer initialt att lanseras på ICA och City Gross, förhoppningsvis kommer de även hos andra kedjor senare. Rekommenderat pris för Oumph! Smoky Bits är 34,90 kronor för 280 g och The Oumph! Banger 49,90 kronor för 300 g vilket är sex stycken korvar.

Recept på rätterna

Här hittar du recept till de olika rätterna med nyheterna korven The Banger och Smoky Bits:
Oumph! Benedict
Oumph! Paella
The Oumph! Banger med loaded fries

2 kommentarer på “Vegansk korv och bacon från Oumph!

    • Ja, baconprodukten var jättegod. Korven – enligt köttätare – är också det, jag är dock av den sorten att jag inte fixar för köttliknande saker. Och den här koven var KÖTT. Så de har lyckats med att göra en oerhört fint ”köttkorv” minst sagt. Både smak och textur precis som köttkorv.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: